Wakeboard

Wakeboarden

Wanneer je goed op combo ski’s kunt waterskiën en je toe bent aan een grotere uitdaging, kun je bijvoorbeeld leren wakeboarden.
Bij Wakeboarden heb je nog maar één board, waar je zijdelings op staat. Met wakeboarden gaat het met name om stijl en ‘air time’. Een ervaren wakeboarder kan spectaculaire stunts uitvoeren op ongekende hoogte.De verschillende stunts die je op een wakeboard kunt leren zijn in een aantal groepen te verdelen. Spins zijn draaien om je lengteas, hierbij kun je denken aan 180’s, 360’s en spins in combinatie met andere moves. Verder zijn er rolls (head over feet) en flips (tip over tail) zoals frontflips en backrolls. Daarnaast heb je overige inverts zoals raley’s (zie foto) en s-bends. Tot slot kun je elke figuur combineren met grabs die met beide handen op allerlei plaatsen van het board uitgevoerd kunnen worden.

 

Denise raley

Michael frontroll

Natuurlijk wordt er verschil gemaakt tussen regular stance (je gebruikelijke voet voor) en switchstance (je andere voet voor), heelside boarden (op je hielen snijden) of toeside boarden (op je tenen snijden). Inmiddels is wakeboarden uitgebreid met het gebruik van kickers en sliders (kickers zijn minischansjes waarmee meer hoogte wordt verkregen, sliders worden gebruikt om over heen te glijden).Wanneer je wilt leren wakeboarden is de juiste uitrusting natuurlijk erg belangrijk. Natuurlijk heb je een wakeboard nodig, verder is het verplicht een zwemvest te dragen en vanwege de gemiddelde watertemperatuur in Nederland, ook aan te raden een wetsuit of drysuit te dragen. Helmen en handschoenen kunnen naar eigen inzicht worden gebruikt. Op de waterskibaan Lido Almere bestaat de mogelijkheid wakeboards en pakken te huren, zwemvesten zijn ook beschikbaar. Bekijk ook de waterskie opties.

Natuurlijk kun je ook beslissen je eigen materiaal aan te schaffen. In dat geval kun je op waterskibaan Lido Almere materiaal van diverse bekende merken testen en kopen. De instructeurs aan de waterskibaan kunnen je prima helpen met de keuze van je board en de eerste beginselen van het wakeboarden.

Stap voor stap instructie, zelfs een kind kan het leren!

Roos start 1 Roos start 2 Roos start 3 Roos en Mikey zwaaien

 

Lido-Almere is het gehele jaar geopend! Lido-Almere is de lokatie voor uw vergadering, feest of gelegenheid tot 200 personen. Bel voor meer informatie 036 5304666.
© 2020: lido-almere.nl | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress