Waterski

Waterski

Wanneer je het waterskiën op comboski’s onder de knie hebt, kun je leren figuurskiën, slalomskiën of schansspringen. Deze drie disciplines worden ook wel three-event-waterski genoemd.
Schansspringen gebeurt op twee speciale springski’s. Verder is het vanwege veiligheidsredenen noodzakelijk dat de skiër een helm en een springpak draagt. De snelheid van de baan wordt opgevoerd afhankelijk van het niveau van de skiër. De springschans is ook op hoogte instelbaar. Het doel van het schansspringen is zo ver mogelijk te springen met een geldige landing.

Ronald springen

Suus ski Figuurskiën wordt uitgevoerd op een enkele ski zonder vin, daardoor is deze ski zeer wendbaar maar ook zeer instabiel. Het doel van figuurskiën is het maken van zo veel mogelijk verschillende figuren in een vastgestelde periode. Hierbij valt te denken aan verschillende draaien, sprongen, stappen over de skilijn etc.
De laatste discipline van three-event skiën is slalomskiën. Slalomskiën wordt uitgevoerd op een lange, smalle monoski. Het doel is om op een zo hoog mogelijke snelheid alle zes boeien van de slalombaan te ronden en tevens door de sluitpoort te skiën. Wanneer de maximale baansnelheid behaald is (60km/uur) kan de skilijn worden ingekort. Onze deskundige instructeurs kunnen u van dienst zijn bij de keuze en het proberen van de diverse benodigde materialen voor three event skiën. Onze shop kan diverse bekende merken leveren.

 

Lido-Almere is het gehele jaar geopend! Lido-Almere is de lokatie voor uw vergadering, feest of gelegenheid tot 200 personen. Bel voor meer informatie 036 5304666.
© 2020: lido-almere.nl | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress